Ràdio Pineda

La història de Ràdio Pineda es remunta a l’estiu de 1981, quan un grup d’amics impregnats per la il·lusió d’informar i amb les inquietuds que hi havia en aquell moment de transició a Catalunya i a la resta de l’estat espanyol van crear Ràdio Pineda. Una emissora que va tenir els seus primers estudis a la rectoria. El, aleshores, capellà de Pineda, Mossèn Forcano, va acceptar cedir dues habitacions a un jovent amb empenta que després de fundar la revista d’informació local Contrapunt va voler dotar al municipi d’un nou mitjà de comunicació.

El primer director fou Joan Gómez, que va morir el 1982, i va ser Ferran Vallespí qui va prendre el càrrec. Després de l’èxit i de la repercussió entre els veïns i veïnes, l’emissora es va traslladar a peu de la carretera N-II, primer a l’edifici Auto 9 i l’any 1984 a una casa municipal que hi havia a Can Xaubet. Allà s’hi va estar fins el 1992.

Les primeres eleccions municipals un cop creada l’emissora també van tenir un punt d’inflexió sobre Ràdio Pineda. Una enquesta formulada entre els col·laboradors del mitjà va crear una gran expectació al municipi i va donar un valor a l’emissora.

L’any 1987 es va crear el patronat de Ràdio Pineda, un patronat que dominava la pròpia ràdio tot i la presència de membres de l’Ajuntament. L’any 1992, coincidint amb les olimpíades de Barcelona, l’emissora es va traslladar a les instal·lacions que encara manté avui en dia: al centre del poble, al carrer justícia. L’Ajuntament va decidir convertir l’emissora el municipal i va fer-ne director Manel Colàs. Amb els nous estudis Ràdio Pineda es va modernitzar i va experimentar una millora tecnològica i de so.

Avui en dia, des del 94.6 del dial FM, Ràdio Pineda té un equip de sis persones:
1. el director,
2. dos redactors d’informatius,
3. dos conductors de radiofòrmula,
4. una comercial,

Els continguts de l’emissora es poden consultar i escoltar en directe a la seva pàgina web, www.radiopineda.com, un portal que permet consultar les notícies dels serveis informatius i escoltar la programació en directe així com ràdio a la carta.