Agenda de civisme

Novembre 2013

Consum responsable

T'has parat a pensar detingudament d'on ve el que consumeixes i com a través de les teves compres pots millorar l'entorn?El civsme ets tu, consum responsable

L'impace ambiental, el cicle de vida dels productes, el respecte a les persones i als seus drets, el comerç de proximitat o de km0, la informació que ens dóna l'etiquetatge, els envasos i els residus que generen, els productes frescos i de temporada... Són aspectes sobre els que reflexionar abans, durant i després de consumir qualsevol producte o servei. Més ara, que s'acosten setmanes on el consum és més intensiu i irreflexiu. Els petits gestos que fem com a consumidors i usuaris poden esdevenir grans canvis per l'economia, el medi ambient i la societat, també a favor del nostre municipi.

Aquest mes et convidem a prendre consciència i reflexionar entorn què podem fer per impulsar un canvi cap a un consum més responsable, ètic i sostenible.

Ho fem plegats?

Consum Responsable

 

 

Octubre 2013

Els nostres recursos naturals

  Vivim en un entorn privilegiat, entre el mar i la muntanya, que ens permet gaudir d'un ecosistema ple de biodiversitat.  

  Conèixer els recursos naturals que en són propers, ens ajuda a descobrir quins són els aliments de temporada més idonis, gaudir dels indrets amb més encant depenent de l'època de l'any, així com estar atents a les necessitats i problemàtiques del nostre territori.  

  Està en les nostres mans protegir-lo i tenir cura d'ell, alhora que el coneixem i aprenem a gestionar-lo responsablement.

 Aquest mes us convidem a descobrir amb nosaltres la riquesa del nostre municipi, coneixent de primera mà les espècies amb què convivim.

Aprofitem per sortir a trobar-la i gaudir-la !

A Pineda de Mar, el civisme ets tu

 

 

Agost 2013

Respecte entre les persones

Aquest és el mes de gaudir del nostre poble i del seu ambient festiu.  Siguem curosos i respectuosos El civisme ets tu

amb tots aquells veïns que, amb il·lusió, any rere any, són partícips i fan possibles unes festes alegres per a tothom.  Aparquem bé el cotxe i anem a peu!  Caminant podrem gaudir dels nostres carrers, respectant els espais i el descans de tots.

Celebrem tots plegats el que ens uneix com a pinetenques i pinetencs, tenint especial cura dels més petits, els més gran i aquells que necessitenmés suport.

Aprofitem per estimar els nostre entorn natural i no embrutar-lo, especialment la platja, que tanta afluència rep durant aquests mesos d'estiu.

En definitiva, fem que aquest mes sigui una festa de, i per tots.

Bona Festa Major!

A Pineda de Mar, el civisme ets tu

 

 

Juliol 2013

Gestió responsable de residus

El civisme ets tu, A la natura, res esdevé un residu, tot es recicla i es reutilitza. En canvi, nosaltres els humans, molts cops oblidem què passa amb to tallò que llencem i quines serien les millors alternatives per allargar el seu cicle de vida úlil.

Segons les dades de l'últim any, cada pinetenc va generar de mitjan 420Kgs de residus de la fracció de rebuig. Del total de residus, van poder reciclar-se'n una mitja de 171kgs per ciutadà, quasi un 34% del que es va llençar.

Aquest mes, volem potenciar i impulsar la reflexió entorn a la gestió de residus i recordar què podem fer per separar-los correctament, reciclar-los i reutilitzar-los. A El Mercat: compto amb tu! es fomenta la reutilització d'objectes amb fins solidaris per a les entitats del poble. També et recomanem les Visites guiades a la Deixalleria Municipal i el Centre Integral de Valorització de Residus a Mataró, dos equipaments clau per comprendre i vuere l'enorme quantitat de residus que generem i reconèixer perquè és tan important ser responsables amb el que llencem.

A Pineda de Mar, el civisme ets tu

 

 

 

Juny 2013

Educació i cohesió social.

El civisme ets tu, L'ensenyament i l'aprenentatge són procesos que cohesionen i enforteixen la nostra societat.  L'educació ens aporta els elements bàsics per a la convivència mútua i per a les nostres diferències com a persones.

Aquest mes volem agraïr la tasca educativa que es duu a terme a Pineda, que no només es troba als centres educatius, sinó que pot estar presentallà on hi hagi trasmissió de coneixement.  Per això, us proposem descobrir de primera mà els Projectes d'Aprenentatge Servei que s'han desenvolupat en els centres educatius del nostre poble al llarg d'aquest curs.  A més, per primera vegada celebrem la Nit de l'Educació que vol ser una mostra d'aquest agraïment que volem reconèixer.  No perdem mai les ganes d'aprendre i ensenyar !

 

Civisme et tu