Temàtiques mensuals

Pla d’Acció pel Civisme de Pineda de Mar: Activitats especials i Calendari del Civisme – 2013

Febrer 2013:
Convivència i coresponsabilitat
Es duran a terme tallers i xerrades per fomentar la convivència i la coresponsabilitat entre els ciutadans, així com la primera Crida a ser CiviAgent i la inauguració de la CiviBústia.

Març 2013:
Civisme al carrer
S’impulsaran les actituds cíviques als carrers, com espais de trobada i de convivència que representen la identitat del poble. Activitats com el concurs fotogràfic : Abans i Després, ajudaran a difondre com entre tots, podem millorar l’estat dels espais públics.

Abril 2013:
Cultura i ciutadania
La cultura és un dret universal i és el nostre deure i responsabilitat apropar-la a la ciutadania per a que sigui gaudida i compartida, com una eina de cohesió social inherent a la identitat local. Conèixer i ser part de la cultura de Pineda de Mar serà un dels grans objectius d’aquest mes.

Maig 2013:
Entitats i solidaritat
Amb la Fira d’Entitats com a principal esdeveniment del mes, s’intentarà donar impuls a tot el teixit associatiu del municipi, per tal de que els ciutadans coneguin les tasques que duen a terme i com poden col·laborar per fer possibles els seus objectius.

Juny 2013:
Educació i cohesió social
L’educació és un projecte de futur on famílies, escola i comunitat son les peces clau per garantir que els ciutadans del demà sabran resoldre els principals reptes que encararan. Dedicarem aquest mes a reconèixer la tasca docent i educativa mitjançant activitats i actes que premiïn la seva dedicació vocacional.

Juliol 2013:
Gestió responsable dels residus
Tots som coresponsables dels residus que generem i on van a parar. Complementarem els continguts d’aquest mes amb visites a la deixalleria, a més de continguts pràctics per gestionar els residus quotidians i extraordinaris.

Agost 2013:
Respecte entre les persones
La tolerància és essencial per la convivència i especialment important en èpoques d’estiu i revetlles, on tots volem gaudir i passar-ho bé. Un dels millors mesos per recordar-nos que quan l’amabilitat i l’empatia van per davant, tot flueix.

Setembre 2013:
Hàbits saludables i mobilitat
A tots ens agrada estar sans i en aquest mes, aprofitarem per treballar quins són els millors hàbits per aconseguir-ho. Un d’ells, la mobilitat sostenible.

Octubre 2013:
Els nostres recursos naturals
Moltes vegades no som conscients de l’entorn que ens envolta i de la zona privilegiada de la que gaudim. En aquest mes, us convidarem a conèixer i sentir la terra on vivim.

Novembre 2013:
Consum responsable
Coneixerem l’impacte de les nostres compres i com podem apostar pel comerç de proximitat i de temporada per tal d’impulsar el nostre teixit productiu.

Desembre 2013:
Què hem après
Repassarem tots els continguts treballats al llarg de les 10 temàtiques i impulsarem la creació de noves, gràcies a la participació ciutadana.