Cronologia

Del 10 al 30 de juny de 1989. Joan Josep Tharrats efectua la seva primera exposició a Pineda de Mar titulada Pintures, Dibuixos, Gravats i Tapissos.

10 d'agost de 1989. Fa donació a l'Ajuntament del collage titulat Homenatge a Pineda.

29 d'agost de 1989. S'inaugura el carrer que l'Ajuntament de Pineda de Mar dedica a Joan Josep Tharrats, que uneix la masia Can Jalpí amb el col.legi Jaume I.

Setembre de 1989. L'Ajuntament de Pineda de Mar subscriu un acord de col.laboració amb l'Ajuntament de Girona per a la realització del Tapís de Pineda a l'Escola de Tapís del Centre la Mercè de Girona, que dirigeix Carles Delclaux.

7 d'abril de 1990. S'inaugura el Tapís de Pineda en una exposició que se celebra a l'antiga Sala Municipal, del 7 d'abril a l'1 de maig.

1 d'agost de 1990. Fa donació a l'Ajuntament del collage titulat Festa Major.

Del 20 d'agost al 9 de setembre de 1990. Joan Josep Tharrats presenta l'exposició Maculatures a la Sala Municipal.

6 d'abril de 1991. S'inaugura la Fundació Tharrats d'Art Gràfic a la segona planta de la Casa de la Vila. L'acte el presideix Joaquim Xicoy, president del Parlament de Catalunya.

9 de maig de 1991. S'inaugura una exposició d'obres gràfiques d'artistes estrangers i es presenta el llibre Valentine Hugo, de Cathy Bernheim, a càrrec del crític d'art Rafael Santos Torroella.

9 dejuny de 1991. S'inaugura a la Sala Municipal una exposició d'homenatge a l'escriptor i periodista Vicenç Riera Llorca (Barcelona, 1903 - Pineda de Mar, 1991), amb motiu de la seva mort. Joan Josep Tharrats hi pren part, juntament amb els escriptors Avel.lí Artís Gener Tísner, Víctor Alba, Teresa Pàmies i l'estudiosa Pilar Munné.

Del 21 al 27 de juny de 1991. Se celebren unes Jornades d'Art Electrofotogràfic, coordinades per Joaquim Cañellas, amb la participació de diversos artistes i estudiants de l'Escola Massana de Barcelona.

10 d 'agost de 1991. Fa donació a l'Ajuntament del collage titulat Gegants de Pineda.

16 de desembre de 1991. L'Associació Catalana de Crítics d'Art (ACCA) concedeix el seu premi anual a Joan Josep Tharrats per la creació de la Fundació d'Art Grafic a Pineda de Mar. L'acte de lliurament se celebra el 22 de gener de 1992 al Palau Sant Jordi de Barcelona.

6 de juny de 1992. Es presenta a la Fundació Tharrats el llibre Vicenç Riera Llorca. Fent memoria, editat per l'Ajuntament de Pineda de Mar. Joan Josep Tharrats hi col.labora amb l'article El camí de Pineda passa per l'Ozama i amb el collage Homenatge a Vicenç Riera Llorca i al seu Pont Blau.

De juliol a setembre de 1992. La Fundació Tharrats organitza un taller de gravat dirigit per Carlos-Alberto Castro a la masia municipal Can Jalpí.

Agost de 1992. Fa donació a l'Ajuntament del collage titulat Després de la pluja.

27 d'agost de 1992. Pronuncia el pregó de la Festa Major de Pineda de Mar.

26 de desembre de 1992. S'inaugura la nova Sala Municipal d'Exposicions amb una mostra de tapissos i maculatures titulada Igual i Diferent. L'exposició resta oberta fins al 15 de febrer de 1993.

5 de març de 1993. Assisteix a la inauguració de l'exposició Obra Recent, de Modest Cuixart, que s'instal.la a la nova Sala Municipal.

26 de juliol de 1993. Forma part de la Comissió de Patrimoni, òrgan assessor de l'Ajuntament.

Agost de 1993. Fa donació a l'Ajuntament del dibuix Sense títol.

De l'11 de desembre de 1993 al 9 de gener de 1994. Participa en l'exposició Homenatge a Joan Miró, que organitza la Fundació Tharrats, amb el gravat Punt roig. A més de Tharrats, hi prenen part els artistes Joan Brossa, Carlos-Alberto Castro, Narcís Comadira, Jacob Engler, Domènec Fita, Josep Guinovart, Josep Niebla, Josep Perpinyà, Albert Ràfols Casamada i Paul Suter.

21 de març de 1994. Se celebra a la Fundació Tharrats el debat sobre arts plàstiques del Congrés de Cultura del Maresme, organitzat pel Consell Comarcal. Hi intervenen, entre d'altres, el crític Martí Peran i l'artista Perejaume.

Agost de 1994. Fa donació a l'Ajuntament del collage Sense títol. El programa de la Festa Major publica el text del pregó que Tharrats va pronunciar l'any 1992.

Del 3 de desembre de 1994 al 8 de gener de 1995. Presenta la seva darrera exposició individual a la Sala Municipal, que titula Perspectiva Còsmica. El mateix dia es presenta el llibre Pau Casals, el català del segle, a cura de Joan Josep Tharrats. En l'acte hi intervenen el filòleg Joan Ferrer i el director general de Promoció Cultural de la Generalitat, Jaume Serrats i Ollé.

26 de març de 1995. S'organitza a la Fundació Tharrats un homenatge al filòleg Joan Coromines amb motiu del seu noranté aniversari. Durant l'acte es presenta el llibre Joan Coromines, 90 anys, a cura de Josep Ferrer i Joan Pujadas, editat per l'Ajuntament de Pineda de Mar i Curial Edicions Catalanes. Joan Josep Tharrats hi participa amb el collage L'ardida piràmide.

Agost de 1995. Fa donació a l'Ajuntament del dibuix Sense títol.

Del 19 d'agost al 3 de setembre de 1995. Participa en la mostra col.lectiva del Fons d'Art Municipal amb el collage Homenatge a Pineda.

2 d'abril de 1996. S'inaugura a la Fundació Tharrats una gran exposició d'art japonès contemporani, amb 190 obres de diversos artistes i estils. És la darrera ocasió que Joan Josep Tharrats visita la seva Fundació d' Art Gràfic.

Agost de 1996. Fa donació a l'Ajuntament del collage Sense títol.

Agost de 1997. Fa donació a l'Ajuntament del dibuix Sense títol.