Jornades Econòmiques 2011

Cartell banner Jornades Econòmiques

Les Jornades Econòmiques que organitza l’Ajuntament de Pineda de Mar arriben aquest any a la seva sisena edició. Se celebraran entre els dies 10 i 11 de març i tindran com a escenari el Centre Innova.

Per a aquesta sisena edició, la temàtica de les Jornades seran les “Noves fórmules de cooperació empresarial público-privades”. Una de les principals solucions de cooperació són els partenariats, que  fan referència a acords entre el sector públic i el privat per coordinar esforços i mobilitzar recursos en determinats sectors, des de la construcció de carreteres fins a la provisió de serveis públics com l’educació o la salut. El concepte de partenariat lliga els dos sectors en una relació en la qual s’assumeix que ambdues parts persegueixen objectius i resultats comuns.

Les VI Jornades Econòmiques estaran programades en tres sessions: dijous 10 al matí i a la tarda i divendres 11 al matí. Les teories i ponències de diversos experts en els processos de col·laboració entre els sectors públic i privat seran la pedra angular d’aquestes Jornades Econòmiques, però també estaran complementades per taules rodones en les quals els ponents i els inscrits a les Jornades podran debatre les idees exposades en les ponències.

La col·laboració público-privada, una solució de futur

La generalització de l'ús de partenariats public-privats a partir dels anys noranta ha tingut com a objectius principals la necessitat de millorar l'eficiència dels recursos públics i la intenció d'implicar el sector privat en les grans inversions públiques, que hi pot trobar noves possibilitats de negoci. Aquests són objectius que cal tenir en compte i millorar durant els processos de desenvolupament de partenariats en un futur.

L'experiència en l'ús dels partenariats ha mostrat la importància d'un seguit de qüestions que són imprescindibles per maximitzar l'efectivitat d'aquestes fórmules de col·laboració: definir prèviament la provisió pública o privada del servei tenint en compte les variables polítiques, econòmiques i socials; establir un marc legal, polític i de control per gestionar adequadament aquest tipus d'instruments de cooperació; optimitzar la transferència de risc a l'agent que millor el pot gestionar i amb el grau de competitivitat idoni; crear indicadors d'avaluació de resultats, d'eficiència, d'efectivitat, de qualitat o de resultats financers, i adoptar la transparència com a element intrínsec a tot el procés.

En escenaris de crisi econòmica com l’actual, aquestes estructures poden ser molt profitoses, ja que l’administració té la possibilitat de fer rendibles els seus actius cedint la gestió i explotació al sector privat, que aprofita determinats recursos i infraestructures públiques, molt complexes de disposar-ne en l’ àmbit purament privat.

Destinataris

Responsables polítics i tècnics de les administracions públiques o d’altres entitats, agents socials i econòmics del territori, empresaris, estudiants i interessats en la temàtica.

Lloc

Centre Innova
Torres Quevedo, 16
08397 Pineda de Mar
Dades de les Jornades
10 i 11 de març del 2011

Inscripcions

Inscripcions gratuïtes. Caldrà confirmar l'assistència omplint el formulari que trobareu aquí o bé per telèfon al 93 767 15 60 extensió 0 800

Organitza

Ajuntament de Pineda de Mar

Informació

Regidoria de Desenvolupament Econòmic de l'Ajuntament de Pineda de Mar. Centre Innova |  jornadeseconomiques@pinedademar.cat