Ponents

 

JOSEP MIQUEL ACED

Imatge Josep Miguel Aced 3

Enginyer industrial titulat per l'Escola Superior d'Enginyers Industrials de Barcelona. Actualment és president executiu del grup Aced Enginyeria, president de la Unió de Polígons Industrials de Catalunya (UPIC) i sotspresident de la Caixa d’Enginyers i de les societats vinculades a aquest grup. Anteriorment fou president de la Comissió d’Acció Professional del Col•legi d’Enginyers Industrials de Catalunya, exmembre del Ple de la Cambra de Comerç de Barcelona i expresident de la Comissió d'Indústria de la Cambra de Comerç de Barcelona.  


 

MIGUEL ÀNGEL ALONSO LATORRE

Imatge de Miguel Àngel AlonsoLlicenciat en Dret per la Universitat Pompeu Fabra. També ha estudiat un Màster en Dret Empresarial a la Universitat Pompeu Fabra i un Postgrau en Administració Concursal a la Universitat Oberta de Catalunya. Actualment és membre del despatx d’advocats Roca Junyent.

Té una àmplia experiència en contractes públics i privats, especialment en operacions per a l’execució, explotació i finançament d’infraestructures i serveis públics, àmbits en els quals representa grups privats, entitats del sector públic i empreses que operen en sectors regulats.

En l’àmbit de la docència ha estat professor del Màster en Tecnologies de la Informació i les Comunicacions de la Universitat Ramon Llull, professor de Contractació Pública al Màster de Pràctica Jurídica ICAB-Universitat de Barcelona i professor adjunt al Programa sobre Dret Empresarial Internacional, Aspectes legals del comerç per Internet i Signatura digital a la Facultat de Dret d’Esade.
 


JORDI BAIJET

Imatge de Jordi BaijetMestre de professió, especialitzat en l’àmbit de la pedagogia terapèutica. Durant més de 10 anys ha estat director de l’Escola Esteve Barrachina, la primera escola pública de Sitges. Actualment Jordi Baijet i Vidal és alcalde de Sitges des que el 2003 en va assumir la responsabilitat.

Té també competències en altres organismes públics. És president de la Comissió de Comerç i Turisme de la Federació de Municipis de Catalunya, vocal del Comitè Executiu i vocal del Consell Nacional del mateix organisme i titular de la Mesa de Qualitat Turística de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies.

Baijet és president del PSC de Sitges, conseller del Consell Comarcal del Garraf i vocal de la Comissió Executiva de la Federació del PSC de l'Alt Penedès i del Garraf.
 


ANTON COSTAS COMESAÑA

Imatge d'Anton Costas 2

Enginyer industrial, doctor en economia i catedràtic de política econòmica de la Universitat de Barcelona. Actualment és president del consell d’Endesa a Catalunya i conseller de diverses empreses. En l’àmbit institucional és sotspresident del Círculo de Economia.

El seu interès acadèmic i les seves publicacions se centren especialment en l’estudi del paper que juguen les idees, els interessos i les institucions en els processos de formació de les polítiques públiques, en particular dels processos de reforma econòmica, liberalització, privatització i regulació dels serveis públics.

  


 

PILAR DE TORRES

Imatge Pilar de TorresLlicenciada en Ciències Econòmiques per la Universitat Autònoma de Barcelona, va estudiar un Màster en Econometria i Economia Matemàtica a la London School of Economics. Més tard va atendre un Programa de Direcció General a l’IESE. Des de l’abril de 2007 és la presidenta d’Ifercat (Infraestructures Ferroviàries de Catalunya), empresa pública de la Generalitat de Catalunya propietària i gestora de les infraestructures ferroviàries. És també vocal de la Junta del Cercle d’Economia.

Va ser també sotspresidenta de Gisa, de la qual va exercir les funcions de  presidenta i consellera delegada en el període maig 2005 - abril 2007. Ha estat directora de l’oficina de Barcelona de Price Waterhouse Coopers, en el departament de Corporate Banking, així com directora d’empreses del BBVA de Barcelona, i Directora de Banca Corporativa de Catalunya a Argentaria. Prèviament ha treballat a Dresdner Bank (directora de la sucursal de Barcelona), i durant diversos anys a Chase Manhattan Bank com a directora d’Espanya de Banca Corporativa.


 

SALVADOR ESTAPÉ

Imatge de Salvador Estapé 2Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat Autònoma de Madrid i Doctor per l'Institut Universitari Europeu de Florència. Ha desenvolupat una llarga carrera de més de 20 anys a l'empresa privada, la universitat i l'administració pública, a més de disposar d'una àmplia experiència internacional. A l'empresa privada ha treballat en els camps de les finances, el màrqueting i el desenvolupament organitzatiu.

A l'administració pública ha estat director general de Programació Econòmica i director del Pla Governamental Cat21 de la Generalitat de Catalunya. A la universitat ha estat investigador a la London School of Economics, a l'Institut Universitari Europeu de Florència i a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, i director del MBA full time de la UPF. Actualment és el gerent del Centre Sector Públic-Sector Privat de l'IESE i professor associat del Departament d'Economia i Empresa de la UPF.
 
És autor de diverses publicacions acadèmiques i professionals sobre temes d'organització i estratègia i ha participat en nombrosos congressos especialitzats tant a nivell nacional com internacional.

 


ORIOL ESTELA

Imatge d'Oriol Estela

Economista especialitzat en planificació estratègica i desenvolupament econòmic local. Ha treballat durant 10 anys en aquest àmbit, fent consultoria per a administracions públiques a tot Espanya. Des de l'any 2005 és assessor tècnic de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic de la Diputació de Barcelona. Ha participat en diversos projectes amb l'Ajuntament de Pineda de Mar, entre ells la posada en marxa del Consell Municipal de Planificació i Desenvolupament Econòmic Local. També col•labora amb el Centro Iberoamericano de Desarrollo Estratégico Urbano.


 

JOAN GASPART SOLVES

Imatge Joan Gaspart

Diplomat per l’Escola d’Hostaleria de Thonon-les-Bains (França) i diplomat per l’IESE (Barcelona). En l’àmbit empresarial, actualment és president i propietari del Grup Husa, president del Comitè Executiu del Consorci de Turisme de Barcelona i president del Consell de Turisme de la CEOE, del qual també n’és sotspresident. També exerceix les funcions de sotspresident de Foment de Treball i de l’HOTREC (Hotels, Restaurants and Cafes in Europe) i tresorer de l’IH&RA (International Hotel and Restaurant Association).

 

 


 

SALVADOR GUILLERMO I VIÑETA

Imatge Salvador Guillermo 2Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials. Actualment és director d’Estudis Econòmics i Fiscals de Fomento del Trabajo Nacional. També és secretari general de la Federació d’Empresaris de la Petita i Mitjana Empresa de Catalunya (Fepime-Catalunya) i professor associat del Departament d’Economia i Empresa de la Universitat Pompeu Fabra.

També combina la seva feina d’economista amb altres activitats professionals, com les de membre del Consell Català d’Estadística, conseller del Consell de Treball, Econòmic i Social de Barcelona i membre del Consell Català de la Mobilitat. Anteriorment ha estat secretari general del Círculo de Economia, director del Gabinet d’Estudis de l’Associació de Promotors Constructors d’Edificis de Barcelona (APCE) i membre del Consell Assessor de l’Institut Català de Finances.


 

JOAN MATEU I MARTÍNEZ

Imatge de Joan MateuPublicista, promotor cultural i artístic i expert en comerç. És president de la Fundació Barcelona Comerç, membre del Consell Ciutat i Comerç de la ciutat de Barcelona i membre de la Comissió de Comerç interior de la Cambra de Comerç de Barcelona. En l’àmbit del comerç local és el promotor i fundador de la Federació d’Associacions de Comerciants de Sant Andreu i de Comerç Actiu, primer intent de Federació del comerç de la ciutat de Barcelona. També ha estat promotor i fundador de la Fédération Européenne des Centre-Ville, de la Fundació Barcelona Comerç i de les Vitrines d’Europe.

En l’àmbit artístic, va crear l’agència de producció artística Castafiore, que promou i representa a músics i actors, així com el segell discogràfic Pegasus Records, que edita discos de músics de vàlua artística i professional del país. Paral•lelament, també treballa a la Fira de Mostres, on col•labora en el naixement de Fires com Sonimag, el Saló de l’Automòbil o Expoquimia, desenvolupant sistemes integrals de decoració.
 


ANTONI MORAGUES SEGUÍ

Imatge d'Antoni MoraguesLlicenciat en Administració i Direcció d’Empreses per la Universitat de Barcelona i diplomat en Ciències Empresarials per la Universitat de les Illes Balears. Actualment és coordinador de projectes del Consorci Urbanístic de la Platja de Palma des del febrer de 2008 fins a l’actualitat.

Anteriorment va exercir les funcions de regidor de Joventut i Esports de l’Ajuntament de Palma (juliol 2007- febrer 2008), director general de Ràdio i Televisió de Mallorca (novembre 2005 - juliol 2007), i secretari tècnic del Consell de Mallorca (juliol 2003 - novembre 2005). També va ser director de personal i administració de Kühn&Partner (octubre 2001 - juliol 2003) i director d’administració d’Axor Motor (octubre 2000 - octubre 2001).
 


 

MARCEL PRUNERA I COLOMER

Imatge de Marcel Prunera 2Llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona amb formació de màster i postgrau en matèries de gestió i polítiques públiques. Actualment és un consultor expert en estratègia i desenvolupament de projectes d’emprenedoria, creixement empresarial i nous negocis. És conseller de l’empresa de serveis GuinotPrunera. També és professor en estratègia i emprenedoria a diversos postgraus.

Ha estat director general de Promoció Econòmica del Departament d’Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya des del desembre de 2006 fins al gener de 2011. Abans, a la mateixa institució, havia estat director del Programa de Projectes Estratègics i també cap de relacions institucionals al gabinet del conseller.

També ha estat director responsable de l’Acord Estratègic per a la internacionalització, la qualitat de l’ocupació i la competitivitat de l’economia catalana i membre dels consells de les principals empreses públiques de promoció econòmica de la Generalitat (ACC10, Aeroports de Catalunya, IFEM, etc.)
 


 

TEODORO ROMERO HERNÁNDEZ

Imatge de Teodoro Romero

Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona. És alcalde de Santa Margarida de Montbuí des de 1995 i president delegat de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic de la Diputació de Barcelona des de febrer de 2004 a l’actualitat. També és el president del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, conseller nacional de la Federació de Municipis de Catalunya des del 1995 i president de l’Associació de Col•lectivitats Tèxtils Europees (ACTE) des de l’any 2006. Des de juliol del 2003 al febrer del 2004 va ser president delegat de l’Àrea de Vies Locals de la Diputació de Barcelona.

D’entre els seus estudis cal destacar un màster en Direcció i Gestió a l’Administració Local (Universitat de Barcelona) i dos postgraus, un en Ciències Polítiques (Universitat de Barcelona) i l’altre en Comunicació i Estratègia Política (Universitat Autònoma de Barcelona).

 


 ÀLEX ROVIRA I CELMA

Imatge d'Àlex Rovira

Economista, escriptor, consultor i conferenciant internacional. És llicenciat en Ciències Empresarials i màster en administració i direcció d’empreses per ESADE, on dirigeix seminaris sobre innovació, gestió del canvi, gestió del talent, gestió de persones i pensament creatiu per a alta direcció d’empreses i ONG. És també coordinador d’una col•lecció de l’editorial Aguilar en la qual es publiquen assajos, relats i llibres d’empresa.

Àlex Rovira és un dels escriptors espanyols de més prestigi internacional i ha venut prop de cinc milions de còpies dels seus títols, entre els quals destaca “La buena suerte”, editat en 42 idiomes i que va vendre més de tres milions de còpies en dos anys. Com a conferenciant, ha participat en diversos fòrums internacionals i les seves temàtiques aborden continguts relacionats tant amb la filosofia, psicologia o la sociologia com la gestió empresarial.

 


ALBERT SERRA MARTÍN

Imatge d'Albert Serra 2

Llicenciat en Ciències Econòmiques (Universitat de Barcelona) i Màster en Direcció Pública (ESADE). Professor del Departament de Política d’Empresa i de l’Institut de Governança i Direcció Pública d’ESADE. Consultor en gestió pública.

Ha treballat com a gerent del sector de Serveis de Benestar Social de l’Ajuntament de Barcelona. Ha estat director general d’INITS, SA Consultores, i gerent de l’Institut d’Estudis Metropolitans de Barcelona. Les seves àrees d’especialització són la direcció estratègica, el control de gestió, la gestió relacional i la participació i la gestió de polítiques de benestar social i serveis a les persones.

  


 JORDI TEN I FIGUERAS

Imatge de Jordi Ten

Tècnic en Empreses i Activitats Turístiques per l’Escola Universitària d’Hostaleria i Turisme de Sant Pol de Mar (Maresme). En l’actualitat és conseller delegat i gerent de l'empresa Publintur, SA (des del 1983), membre del Consell General del Consorci de Promoció Turística de Catalunya (1986), conseller i secretari del Consell d'Administració de la corporació Grup SERHS (1990), i membre del seu Consell Executiu (2001).

També és membre del Comitè organitzador del Saló Internacional de Turisme a Catalunya (SITC), de Fira de Barcelona (1992-2010), i del Consell de la Delegació al Maresme de la Cambra de Comerç de Barcelona (2000). És membre de l'Associació Catalana de Periodistes i Escriptors de Turisme (ACPETUR), redactor en cap de la Revista SERHS (1993), i ha dut a terme i ha coordinat nombrosos estudis i publicacions a l’entorn del fet turístic, en especial diversos sobre Calella, així com el Pla Estratègic “Calella Activa” (1992).


 MONTSERRAT VILALTA FERRER

Doctora en Estadística i Investigació Operativa i Llicenciada en Matemàtiques. Ha exercit diversos càrrecs de govern i gestió a la Universitat de Vic i actualment és directora de l’Escola Universitària del Maresme, adscrita a la Universitat Pompeu Fabra i integrada al Tecnocampus Mataró-Maresme. Els seus camps d’especialització són les anàlisis d’eficiència en el sector públic, en particular en l’àmbit universitari, i els estudis de gènere.

En el càrrec que ostenta des del 2009, ha impulsat estudis oficials de Grau i Màster en els àmbits d’Empresa i Turisme orientats cap a l’Emprenedoria i la Innovació.