Pineda celebrarà aquest cap de setmana el centenari de l'edifici de l'Ajuntament

21 de Novembre de 2017

  • També es commemoraran els cent anys de la primera pedra de la Biblioteca Serra i Moret i hi haurà Fira Modernista amb tallers i espectacles.
  • Es farà un homenatge als mestres Salomó Pijoan i Julià Cutiller, de l'escola pública, i a les àvies centenàries de Pineda.

Pineda celebrarà aquest cap de setmana el centenari de l'edifici de l'Ajuntament amb diverses activitats. Es commemoraran també els cent anys de la col·locació de la primera pedra de la Biblioteca Popular Serra i Moret, i hi haurà una fira amb espectacles, tallers i activitats modernistes. En l'acte central de diumenge també es farà un homenatge a dos mestres emblemàtics de l'escola pública, antigament ubicada a la planta baixa de l'edifici consistorial. Es tracta dels metres Salomó Pijoan i Sala i Julià Cutiller i Creus. En aquest homenatge als mestres, que han impulsat un grup d'ex-alumnes, també es farà un reconeixement a tres àvies centenàries de Pineda.

L'acte central serà diumenge a 2/4 de 12 del migdia, amb una representació teatral de Sara Llorens que ens recordarà la col·locació de la primera pedra de la Biblioteca, a la plaça de les Mèlies, i que es traslladarà en cercavila fins la plaça Catalunya, davant de l'Ajuntament. Allà es farà l'acte institucional del centenari i l'homenatge als mestres i a les àvies centenàries. També es ballaran dues danses de Pineda i actuarà el grup musical Moby Dixie.

 

Fira, espectacles, tallers i la projecció de Major 57

Els actes començaran dissabte amb una cercavila a 2/4 de 12 del migdia pel centre de Pineda, amb sortida de la plaça del Mar fins la plaça Catalunya. Tant dissabte com diumenge es podrà visitar la fira d'artesania i hi haurà actuacions de circ, teatre, música, cercaviles i també la projecció del curtmetratge  «Major 57», una producció de CinemArt dedicada a la folklorista Sara Llorens, muller de Manuel Serra i Moret, alcalde de Pineda ara fa cent anys.  La fira estarà oberta tot el cap de setmana, amb  espectacles, jocs familiars i tallers d'oficis: fer ceràmica, xocolata i treballar el vidre i la pedra. Totes les activitats són gratuïtes.

 

A l'entrada de l'Ajuntament hi haurà una exposició de material històric, que permetrà descobrir com era la casa de la Vila i altres curiositats com el document material (contracte) de compravenda de la Casa de la Vila de 1711. L'exposició es podrà visitar dissabte i diumenge de 2/4 de 12 a 2/4 de 2 , i a la tarda, de 5 a 9.

 

El programa que l'Ajuntament de Pineda ha editat per a l'ocasió té un format de revista, amb el títol de «Vida Nova», antiga revista pinedenca publicada entre el 1916 i el 1922. El programa inclou alguns apunts històrics com que l’arquitecte responsable del projecte municipal de l’edifici de l’Ajuntament va ser Isidre Puig i Boada, deixeble d’Antoni Gaudí, codirector de les obres de la Sagrada Família als anys cinquanta del segle passat.

Fitxers adjunts:

DocumentMida
20171121_Pineda_Centenari.jpg796.02 KB
20171121_centenari_vidanova_web.jpg741.27 KB
20171121_centenari_vidanova_web_2.jpg739.86 KB
20171121_centenari_vidanova_web_3.jpg712.44 KB
20171121_centenari_vidanova_web_4.jpg683.76 KB
Tornar Tornar  |  Més notícies mes
Compartir