L’Ajuntament de Pineda de Mar conjuntament amb la Diputació de Barcelona presenten el nou Servei d’Intermediació en Deutes de l’Habitatge (SIDH)

21 de Febrer de 2018

El servei ofereix informació i assessorament personalitzat a través d’un advocat especialitzat designat pel Col·legi d’Advocats de Barcelona

 L’Ajuntament de Pineda de Mar conjuntament amb la Diputació de Barcelona han presentat el Servei d’Intermediació en Deutes de l’Habitatge (SIDH) que ha posat en marxa en el nostre municipi amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i el Col·legi d’Advocats de Barcelona.

L’acte de presentació ha comptat amb la participació de la primera tinent d’alcalde i coordinadora d’habitatge, Carme Aragonès, la diputada de la Junta de Govern i presidenta de la Comissió del Torn d’Ofici Assistència al Detingut d’aquest il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, M. Carmen Valenzuela, el cap de l’Àrea d’Assessorament de Deute Hipotecari de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Antoni Algaba, i la diputada de Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona, Laura Martínez.

El punt SIDH concedeix de forma gratuïta l’assessorament i la intermediació per a les persones que tinguin dificultats per afrontar els deutes en l’àmbit de l’habitatge dels municipis de Pineda de Mar, Fogars de la Selva, Malgrat de Mar, Palafolls, Santa Susanna i Tordera.

El servei ofereix informació i assessorament personalitzat a través d’un advocat especialitzat designat pel Col·legi d’Advocats de Barcelona. A través del SIDH es formula una proposta de reestructuració del deute hipotecari que faci compatible el manteniment de l’habitatge amb la situació econòmica actual dels seus titulars. A través d’OFIDEUTE s’ofereix intermediació amb les entitats financeres per presentar les propostes de solució acordades. Si és necessari, es dóna suport a la sol·licitud d’assistència jurídica gratuïta en casos de procediments judicials oberts.

El SIDH va destinat a persones o famílies que estan en risc de perdre el seu habitatge habitual per no poder fer front al pagament de la hipoteca o per haver estat avaladors d’habitatges que estan en situació d’impagament, i en els diferents moments del procés: quan es preveuen dificultats per fer front als pagaments en un futur pròxim, en situacions d’impagament, en l’inici de la reclamació judicial o en la data de subhasta de l’habitatge.

Per accedir-hi cal complir diferents requisits:

    L’habitatge en risc de pèrdua ha de ser únic i ser la residència habitual.

    No estar en condicions a curt termini de fer front al préstec hipotecari constituït per a la compra de l’habitatge.

    La impossibilitat d’afrontar el pagament del préstec ha de ser conseqüència de la pèrdua de feina o per una disminució important d’ingressos.

    Cal haver negociat prèviament possibles alternatives amb l’entitat financera sense haver arribat a cap acord.

El SIDH dóna el servei a l’Oficina Municipal d’Habitatge (Carrer Major, 14-16) de Pineda de Mar, tots els dijous de 9 a 13 hores.

Tornar Tornar  |  Més notícies mes
Compartir