El Centre INNOVA presenta el programa Dinamo per combatre l’atur

6 de Abril de 2018

Des del 2016 s’ha reduït el nombre de persones aturades en un 4%

Des de la seva creació, en Centre Innova ha tingut com a objectiu vetllar per la situació econòmica del municipi i dels seus habitants, ajudant a millorar les condicions existents.

El 2016 es va posar en marxa alguns dels programes del Projecte Dinamo, amb el que es pretén combatre l’atur a Pineda i millorar la competència professional de les persones que busquen feina o que volen realitzar un canvi professional. L’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor ha destacat algunes dades rellevants. «En els anys 2016 i 2017 un total de 1575 persones han trobat una feina a través del Centre Innova de Pineda, ja sigui a través de la Borsa de Treball o dels diferents programes formatius ocupacionals». Xavier Amor ha explicat que el 2016 van trobar feina 997 persones a través del centre Innova i el 2017, 579 persones van trobar feina, també a través del centre Innova. També ha fet referència a que «s’ha reduït el nombre de persones aturades en el nostre municipi, que ha passat d’una taxa d'atur del 21,65%, des de l’inici de l’actual legislatura l'any 2015, a un 17,83% al febrer de d'aquest 2018».

Les principals línies estratègiques del projecte se centren a millorar l'ocupabilitat i la qualificació professional i acadèmica de la ciutadania del municipi, incentivar la creació i consolidació d'empreses, promoure la Responsabilitat Social de Territori (RST) i promoure l'èxit educatiu de la ciutat.

El programa Dinamo recull una vintena d’actuacions amb la finalitat d'informar i assessorar sobre els recursos existents, ajudar a les persones en situació de desocupació a millorar la seva competència professional i el seu accés al mercat laboral. També s'ofereix la possibilitat, tant als treballadors/es com a les empreses, de posar-los en contacte mitjançant del servei d'intermediació laboral (borsa de treball) municipal que gestiona el Centre Innova.

L’execució del programa té com a trets bàsics la corresponsabilitat entre els diferents agents del territori i els serveis municipals; la transversalitat de les polítiques municipals sustentades en un acord polític entre les diferents àrees municipals, per tal d’optimitzar els recursos disponibles i consolidar complementarietats i sinergies quan s'actua sobre el mateix problema o subjecte; la proximitat en el coneixement de les necessitats del territori per poder oferir projectes i serveis adequats a la realitat local; la proactivitat per donar respostes de prevenció; i el treball en xarxa, mitjançant la dotació d'espais de treball conjunts entre els membres de la comunitat educativa i social.

Els plans d’actuació del programa Dinamo s’inclouen en diverses línies d’actuació:

    Pla d’ajuda i acompanyament a la recerca de feina, adreçat a persones que busquen feina. Inclou diversos recursos i serveis com el Club de la Feina, programes formatius específics de curta durada (càpsules formatives), itineraris formatius adaptats i la Borsa de Treball.

    Programes de formació i capacitació professional. Cursos de llarga durada d’especialització, programes de formació a mida en professions emergents, ajuda en la recerca de formació pels itineraris personalitzats d’inserció.

    Programes d’orientació i acompanyament a persones joves. S’han engegat diversos programes d’orientació a les persones més joves del municipi com; I després de l’Institut, què?, amb l’objectiu d’assessorar i orientar de les sortides laborals dels diferents estudis i també de les alternatives que els poden interessar, tant si volen continuar amb els seus estudis com si volen incorporar-se al mercat de treball.

    Programa d’emprenedoria. El Centre Innova assessora i acompanya en el procés de creació de les noves empreses del nostre municipi. També s’informa del catàleg d’ajudes que ofereix l’Ajuntament de Pineda de Mar per a la creació d’empreses, tant en la contractació de nous treballadors/es, ajudes a inversions realitzades en el negoci, al trasllat de l’empresa, etc.

El Programa Dinamo destinarà 235.000 € amb finançament municipal durant el 2018. Es calcula que la inversió en els pròxims tres anys serà de 700.000 €. Més informació:  93 767 15 60 (Centre Innova, c. Torres de Quevedo, al costat de l’Oficina de Treball de la Generalitat de Catalunya).

Fitxers adjunts:

DocumentMida
180405_presentacio_dinamo.jpg461.51 KB
Tornar Tornar  |  Més notícies mes
Compartir