Pineda receptarà la lectura familiar a través del projecte «Els Petits Lectors»

10 de Maig de 2018

  • El projecte va dirigit a les famílies amb infants entre 0-3 anys i està inclòs dins del programa la «Salut Som Tots»

Avui s’ha donat el tret de sortida al projecte els «Petits Lectors» de la mà de l'Ajuntament de Pineda de Mar, les Biblioteques Municipals de Pineda de Mar i l'Equip d'Atenció Primària de Pineda de Mar de l'Institut Català de la Salut. El projecte s’emmarca dins del programa la «Salut som tots» que es va iniciar a principis del mes de maig d’enguany.
En l'acte de presentació, que ha tingut lloc, a les 12.30 hores, a l'aula Maria Serrat de la Biblioteca Manel Serra i Moret hi han participat l'alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor; el regidor de Salut, Santiago Macip; la Directora de la Biblioteca M. Serra i Moret, Juana de Haro; i la Directora de l'Àrea Bàsica de salut de Pineda de Mar, Adriana Ramos.
Els «Petits Lectors» és un projecte de foment dels vincles familiars a partir de la promoció de la lectura i l’estima pels llibres. Els i les professionals de la salut dels Centres d'Atenció Primària (CAP) de Pineda de Mar prescriuen a les famílies usuàries del CAP la visita a les Biblioteques Municipals. L’objectiu és d'introduir els hàbits lectors en les famílies des del naixement de l'infant i fomentar els vincles familiars a través del llibre. Va dirigit a les famílies amb infants entre 0 i 3 anys.
El projecte «Petits Lectors» es basa en el convenciment que la lectura és una bona eina pel creixement integral dels infants i que l’afectivitat i la comunicació que s’estableixen amb els pares i els infants és clau per transmetre-li seguretat, a més, d’altre moltes capacitats. Per tant, amb els «Petits Lectors» es pretén, reforçar el vincle afectiu entre pares i fills; afavorir l’adquisició de la competència lingüística; potenciar la capacitat d’observació, atenció i concentració; estimular la imaginació i la creativitat; desenvolupar el gust per aprendre; i ajudar a establir una relació constant entre l’infant i el món que l’envolta.