Arriba el Carnestoltes a Pineda de Mar

27 de Febrer de 2019

Els actes giraran al voltant de les diverses rues que s’han organitzat, del dijous llarder i també del dimecres de cendra. La Rua de Carnestoltes es celebrarà diumenge 3 de març, mentre que la Rua Infantil serà dissabte 2.

Arriben les festes de Carnestoltes, dies de disbauxa i celebració previs a, segons la tradició, les set setmanes d’austeritat i abstinència que vindran abans de les festes de Pasqua. A Pineda de Mar els actes de Carnestoltes començaran el dijous llarder. Per aquesta ocasió s’han presentat dos concursos de truites oberts a tothom: un a Pineda Centre, a Plaça de les Mèlies, organitzat per la Comparsa Tribala i un altre al Centre Cívic de Poblenou.

 

Rua infantil de Carnestoltes a Poblenou

Amb el cap de setmana vindran les tradicionals rues de carnestoltes. Dissabte 2 de març es celebrarà la Rua Infantil de Carnestoltes a Poblenou, que comptarà amb uns 300 participants. La cercavila sortirà des de davant de l’Escola Antoni Doltra a les 4 de la tarda. La rua s’organitza en col·laboració amb les ampes de les escoles Polenou, Antoni Doltra i Montpalau i també d’ArtxArt. A les 16.30 la festa continua amb la xocolatada i festa infantil amb l’espectacle «El planeta dels somnis» a càrrec de Rovell d’Ou, a la plaça de la Biblioteca i amb la col·laboració de l’Associació de Veïns de Poblenou. A les 17.00 h també s’ha organitzat una xocolatada popular al Pati de Mas Rafart a càrrec de l’Associació de Veïns de les Creus.

 

Rua de Carnestoltes de Pineda

Diumenge 3 es celebrarà la Rua de Carnestoltes de Pineda on ja hi ha inscrites 19 comparses. A partir de les 11 h les carrosses es concentraran al passeig Marítim des de l’Arbre Verd fins a l’estació. L’animació inicial s’ha encarregat als xanquers de Kroma Colors. Seguidament les carrosses enfilaran cap a avinguda Montserrat, carrer Barcelona, Comtal, Puntaires, Jaume I i finalitzarà a la plaça de les Mèlies. A la mateixa plaça, i un cop acabada la rua, el XIP ha organitzat la 33ª Escudellada Popular, un clàssic també de carnestoltes a Pineda. A les 5 de la tarda els veïns del Carme han organitzat una xocolatada popular a la plaça del Carme.

 

Dimecres de Cendra

El dimecres 6 es celebra el Dimecres de Cendra, acte amb què es donen per acabades les festes de carnestoltes. La Rua d’Enterrament de la Sardina i lectura del pregó de Sa Majestat Rei Carnestoltes tindrà lloc al Pati de Can Comas a les 7 de la tarda. Tot seguit el XIP, juntament amb les Forces Infernals de Poblenou i l’associació de Ball Licoya han preparat una Sardinada Popular amenitzada amb música en directe.

 

20a Rua de Carnestoltes de l’Alt Maresmenc

 

Pels qui vulguin allargar una mica més la festa, el dissabte 9 de febrer la Comissió de Carnestoltes d’Alt Maresme en col·laboració de l’Ajuntament de Pineda de Mar i de Calella organitzen la 20ª Rua de Carnestoltes de l’Alt Maresme. La rua circularà entre els dos municipis. A Pineda recorrerà l’avinguda del Mediterrani, l’avinguda Hispanitat i Rierany dels Frares.

Fitxers adjunts:

DocumentMida
20190227_Cartell_Carnestoltes_Pineda.pdf376.66 KB
Tornar Tornar  |  Més notícies mes
Compartir