Valoració molt positiva del projecte LECXIT

6 de Juny de 2019

El projecte organitzat per les biblioteques vol afavorir l’èxit educatiu millorant la comprensió lectora de nens i nenes. Participants del projecte, mestres, familiars i voluntaris valoren molt positivament l’experiència.

L’Auditori de Pineda va acollir ahir a la tarda l’acte de cloenda del projecte LECXIT on van participar els nens i nenes del projecte, les seves famílies i els voluntaris. El LECXIT és un projecte organitzat per les biblioteques de Pineda que té per objectiu incrementar l’èxit educatiu dels infants a través del treball per la millora de la seva comprensió lectora. La clau de LECXIT està a treballar de forma lúdica i amena gràcies al voluntariat i a la implicació de l’entorn dels nens i nenes que participen del programa. El projecte es va iniciar el curs 2011-2012 i aquest curs es du a terme a 150 punts d’arreu de Catalunya.

 

Valoració positiva de totes les parts implicades

 

Pineda de Mar és una de les poblacions que des de fa 3 anys participa en el programa LECXIT. Aquest any hi han participat les escoles Sant Jordi, Aloc i Jaume I amb 17 nens i nenes de 4t de primària. Des del gener els nens s’han reunit setmanalment amb els 15 voluntaris per treballar la lectura. Segons ha explicat la Directora de la Biblioteca Manuel Serra i Moret, Juana de Haro, la valoració que fan pares i mestres dels participants és molt positiva: «Es veuen avenços en la capacitat i comprensió lectora d’aquests alumnes, però sobretot els mestres destaquen la confiança, la seguretat i l’interès per la lectura que ha despertat el projecte».

 

 

Els voluntaris destaquen el creixement personal que comporta ajudar algú en quelcom tan quotidià que ens pots semblar a la majoria com llegir. També valoren l’experiència amb els infants i la relació personal que s’estableix entre voluntari i nen.

 

Acte de cloenda a L’Auditori

 

L’acte celebrat ahir hi van participar els nens i nenes participants juntament amb els voluntaris. A més tots els assistents van poder gaudir d’entre altres sorpreses del conte dibuixat amb capses de cartró «Per què hi ha estrelles al cel? El llibre dels oficis curiosos» a càrrec dels seus autors l’Anna i Subi.

 

Fitxers adjunts:

DocumentMida
20190606_Foto_Grup.jpg62.08 KB
20190606_Conte.jpg43.76 KB
Tornar Tornar  |  Més notícies mes
Compartir