El Ple Municipal aprova la modificació de l’ordenança de civisme

31 de Juliol de 2019

La modificació augmenta les multes per abocaments de residus a la via pública. També afegeix noves sancions contra el maltractament animal i la pesca fora de zones habilitades i fora d’horari.

El darrer ple municipal de l’Ajuntament de Pineda de Mar va aprovar per unanimitat la modificació de l’ordenança municipal de convivència i civisme. Aquesta modificació contempla l’enduriment de les sancions per incivisme, sobretot les referents a l’abocament de residus en via pública. També afegeix infraccions i sancions noves per supòsits com maltractament d’animals, pesca a la platja fora d’horari o per transitar despullat o en banyador fora de les zones previstes de bany i properes.

 

Els canvis més importants en tema d’abocaments incontrolats de residus són: increment de la sanció per llençar residus a la via pública o en llocs indeguts, de 100 a 300 €; deixar residus fora dels contenidors o bé deixar-los en altres contenidors no habilitats com papereres, increment de la sanció de 150 a 300 €; llençar residus domèstics fora de l’horari establert (abans de les 8 del vespre) la sanció passa de 100 a 300 €. Per últim s’afegeix una nova sanció per llençar a la via pública qualsevol mena de producte sense autorització, per exemple sofre, amb una multa de 100 €.

 

També s’han afegit altres supòsits com el maltractament o fer mal a animals, que tindrà una sanció de 300 € o bé pescar a la platja en zones i horaris no habilitats, amb una sanció de 150 €. A totes les platges de Pineda està permès pescar, a excepció de la platja de gossos. També, entre l’abril i l’octubre, només està permesa la pesca entre les 20 i les 8 h.

 

Per últim també s’ha incorporat a l’ordenança de convivència i civisme dues normes que prohibeixen anar despullat total o parcialment en zones que no estiguin expressament habilitades, sanció de 150 €, i també estar només amb banyador o similar tret de piscines, platges o altres llocs on sigui normal o habitual estar-s’hi amb aquesta vestimenta, amb sanció de 150 €,

 

 

Tornar Tornar  |  Més notícies mes
Compartir