Filosofia de la Campanya Salut Mental

La nostra salut mental té molt a veure amb la nostra manera de viure, a com ens enfrontem a les adversitats i dificultats de la pròpia vida i també, com gaudim de les satisfaccions i alegries.

De vegades,  les exigències i els patiments de la vida quotidiana  produeixen molt malestar, i poden fer que el dia a dia sigui insuportable, fins arribar, en alguns casos, a fer-nos perdre el sentit de les nostres vides.

Totes les persones tenim factors que van en contra que aquests patiments, molts d’ells inevitables, acabin malament. Són les nostres proteccions. 

Un d’aquests factors protectors més importants és el nostre grau de  convivència, la relació que tenim  els uns amb els altres, el poder realitzar coses en comú, el tenir el suport d’altres persones. És a dir, participació i integració social.

Les entitats ciutadanes, les associacions, els clubs, etc, són el millor exemple de com facilitar la participació i la integració social. Són, doncs, una important font de salut mental. 

Per tant, l’objectiu de la Campanya és aprofitar aquesta font de salut promovent queles entitats siguin “acollidores”, i que a més de seguir oferint les seves activitats habituals, també puguin oferir als seus associats unes altres activitats específiques que facilitin, encara més, aquestes proteccions. 

Aquestes activitats seran compartides per professionals i per voluntaris de les entitats i pretenen informar d’allò que són les amenaces més significatives a la nostra salut mental, però també “formar”, per fer-los front. I sempre, d’una manera amable i lúdica.

Hi haurà moltes activitats, fora i dintre de les entitats, perquè puguin arribar al nombre més important de persones. 

Fent pinya, junts, i a l'hora convservant cadascú la nostra singularitat, és com millor ens podem enfortir per tenir una salut mental més harmònica. És a dir, per tenir una manera de viure més autònoma, solidària i joiosa.

campanya Salut Mental

 

Guillem Homet Xavier Amor Santiago Macip
Director comunitat terapèutica del Maresme Alcalde-President Regidor de Salut
AdjuntMida
Díptic de la 2a Campanya de Salut Mental, millor fent pinya3.56 MB