Centre Cívic Poblenou

On està?

 • Direcció:
  Passeig Diputació 8, (cantonada carrer Pirineus)
 • Horaris:
  De dilluns a dijous de 9:30a 12:00h i de 16:00h a 21:00h. Divendres: de 9:30a 12:00h i de 16:00h a 20:00h
 • Telèfon: 93 767 15 60 extensió 6803
 • Adreça electrònica: ccpoblenou@depineda.cat

 

El Centre Cívic Poblenou i Eduardo Galeano:

 

L’escriptor i periodista va viure al carrer Albéniz del barri de Poblenou de 1976 a 1985. L’autor, entre d’altres, de l’assaig periodístic Las Venas Abiertas de América Latina, es va establir a Pineda fugint de la dictadura de l’Argentina i de l’Uruguai. En aquest període, Galeano redactà una part molt important de la seva obra. L’any 1985 finalitzà el seu exili coincidint amb la caiguda de la Dictadura i va retornar al seu país, l’Uruguai. L’escriptor va morir a Mo ntevideo el 13 d’abril de 2015.

Un any després de la seva pèrdua, Pineda de Mar va fer el seu petit homenatge a tot un símbol de lluita i d’integritat com a reconeixement, també, a totes les persones que com ell, van patir l’exili per defensar unes idees, unes conviccions. Eduardo Galeano ja forma part de la nostra història i per aquest motiu la sala gran del Centre Cívic Poblenou porta el seu nom. És l’Espai Eduardo Galeano. Tal i com va escriure Galeano: ''Mucha gente pequeña, en lugares pequeños, haciendo cosas pequeñas, puede cambiar el mundo''.

La inauguració del Centre Cívic Poblenou va ser el 17 d’abril de 2016 amb la participació del cantautor i músic, Joan Manuel Serrat, amic personal d'Eduardo Galeano.

L’Ajuntament de Pineda va editar el llibret 'Galeano a Pineda' (Opuscle_Eduardo Galeano_Pineda_abril 16).

Serveis que s’ofereixen:

 

 1. Informació i acollida: Tot el que necessites saber sobre l'activitat del Centre Cívic Poblenou, així com d'altres informacions municipals d'interès general. T'atendrem personalment, per telèfon o per correu electrònic.
 2. Assessorament a grups i associacions: Tens dubtes sobre tràmits relacionats amb el món associatiu? Et donem un cop de mà. Pots demanar informació per correu electrònic o concertant una entrevista personal.
 3. Cessió i lloguer d'espais: Si necessites un espai per a la realització de reunions, conferències, trobades, etc. el Centre Cívic Poblenou t'ofereix diverses possibilitats. Pregunta al taulell d'informació com has de fer la sol·licitud.
 4. Punt d'intercanvi de llibres: Volem ajudar a donar una nova vida als llibres, així com contes i llibres per a infants i joves. Per això, facilitem un espai per intercanviar els vostres llibres pels dels altres lectores i lectores del barri i del municipi.
 5. Espai de relació: Espai de lliure accés, un espai cívic, de trobada i de diàleg.
 6. Serveis Socials d'Atenció Primària: Horari d'atenció: De dilluns a dijous de 9 a 13 h. i dimecres de 15 a 18 h.
 7. Servei de mobilitat internacional per a joves: Vols buscar feina a l'estranger, estudiar idiomes, formar-te en un altre país, fer un voluntariat internacional... vine i t'informem. Podràs trobar-nos, al centre cívic, el tercer dijous de cada mes, de 16h a 20h.
 8. Policia de proximitat: Els ciutadans podran sol·licitar una entrevista personalitzada amb el seu Policia de Barri per tractar assumptes del seu interès. Podràs trobar-lo, al centre cívic, cada dimarts i dijous de 17 a 18:30 h.

Cursos i tallers:

La programació de les activitats del Centre Cívic són trimestrals. Ja pots consultar les propostes per als propers mesos. Tens gairebé 40 activitats per a triar! Consulta el programa adjunt.

 

AdjuntMida
Opuscle Eduardo Galeano Pineda de Mar.pdf949.32 KB
Bases Concurs Instagram 2019.doc955.5 KB
Cartell_Estiu19_CCP_web.pdf977.53 KB
FlyerA5_CCP_Estiu19_web.pdf713.71 KB
instagram.jpg1.08 MB