Cicle Acords d'Estiu

Des de l’any 2000, a Pineda de Mar, es duu a terme una cicle de concerts anomenat Acords d’Estiu Can Comasque, edició rera edició, va agafant cos i cada vegada més identifica una marca cultural, un tarannà, una forma de ser, afavorint la participació i el gaudi de totes les persones del poble, els que ens visiten durant l’estiu, turistes i segona residència i ciutadans de pobles del voltant que comparteixen cultura i poble amb nosaltres.

Pràcticament, durant dos mesos i mig gaudim, cada divendres, d’espectacles de diferents estils que satisfan un nombre més gran de ciutadans.

Acords d’Estiu és una proposta de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Pineda de Mar que es va engegar el 16 de juny del 2000, amb una periodicitat setmanal –els divendres al vespre- i en la qual s’han integrat diferents estils que van des del jazz a la música de cambra, passant pel blues, la cançó d’autor, el cabaret, el boogie, el pop, el funky o el tradicional, entre d’altres.

L’objectiu principal de la proposta –potenciar la inquietud musical de la població i, alhora, oferir als pinedencs i als visitants una programació estable formada per un cartell variat d’intèrprets units per la qualitat i l’originalitat de les seves propostes– s’ha assolit plenament. La proposta d’Acords d’Estiu ha estat molt ben acollida pel públic i, amb molt de goig, podem dir que l’hem fidelitzada.

L’originalitat i la varietat de la programació són els ingredients principals d’aquesta proposta.

Els concerts es fan al pati de Can Comas, Espai de Dinamització Cultural, un espai amb unes bones condicions acústiques, una cèntrica ubicació i un març acollidor. Amb Acords,  a través de la música, fonamentalment, Can Comas assoleix els seus objectius principals: identitat, diversitat, creativitat i participació.

Aquests paràmetres són els que regeixen la nostra política cultural. A la Regidoria de Cultura, estem convençuts que la cultura constitueix el nucli del desenvolupament humà i de la civilització. La cultura és el que fa sommiar i esperar a l’estimular els nostres sentits i oferir noves maneres d’observar la realitat. És el que apropa les persones, incita el diàleg i desperta passions, d’una manera que uneix enlloc de dividir.

L’accés a l’univers cultural i simbòlic en tots els moments de la vida, des de la infantesa fins a la vellesa, constitueix un element fonamental de formació de la sensibilitat, l’expressivitat, la convivència i la construcció de ciutadania.