Centre Anna Bachs

Centre Anna Bachs. Informació i Recursos per a Dones

Presentació
Coincidint amb la celebració del Dia Internacional de les Dones de 2010, l’Ajuntament de Pineda de Mar va inaugurar el mes de març el Centre Anna Bachs, adherit a la Xarxa de Centres d’Informació i Recursos per a Dones de la Diputació de Barcelona. Aquest nou servei també compta amb el suport de l’Institut Català de les Dones.

Servei d'informació i atenció a les dones
El Centre Anna Bachs ofereix gratuïtament informació i atenció personalitzada, assessorament jurídic i atenció psicològica per defensar els drets de les dones de Pineda de Mar i rodalies.

 • Informació i atenció personalitzada
  De dilluns a divendres de 10.00 a 12.00 h i de 16.00 a 19.00 h.
  Lloc: c. Barcelona, 35, entresòl.
  Telèfon: 93 767 18 43
   
 • Asessorament jurídic
  Alguns exemples són casos de separacions, divorcis, discriminació laboral, assetjament sexual i violència masclista.
  Dijous de 16 a 19 h. (cita prèvia).
   
 • Atenció psicològica
  Algunes demandes poden ser problemes d'autoestima, aïllament, processos de dol i casos de violència masclista.
  Dijous de 16 a 19 h. (cita prèvia).

Participació de les dones i drets de ciutadania
Aquest espai té per objectiu facilitar les relacions interpersonals entre dones, potenciar l’associacionisme femení i la participació ciutadana en perspectiva de gènere. Per aquest motiu s’organitzen exposicions, tallers, xerrades i altres iniciatives sobre aquesta temàtica.

 • Associació de Dones Pinedenques
  Aquesta entitat impulsa activitats d'oci, formatives, manuals, esportives i de ball als espais del Centre Anna Bachs. A més, organitzen actes i altres accions obertes a la ciutadania. Us hi podeu apuntar durant tot el curs.
  Correu electrònic: associaciodedonespinedenques@hotmail.com
   
 • Associació ARCA
  És una entitat d'ajuda mútua per a persones cuidadores. Es reuneixen al Centre Anna Bachs, on realitzen actes, xerrades i altres activitats per millorar els seus coneixements d'atenció a les persones dependents i, sobretot, per millorar la seva qualitat de vida. Es troben tots els dijous de 16 a 18 h.
   
 • Més propostes
  Si sou un grup de dones implicades a treballar per a la igualtat de gènere, formeu una entitat amb voluntat d'impulsar accions d'igualtat entre homes i dones, o bé voleu fomentar la participació sociopolítica de les dones, us podeu posar en contacte amb el Centre Anna Bachs i fer les vostres propostes.

Servei de documentació
Les persones que ho sol·licitin podran consultar les publicacions disponibles al centre relacionades amb igualtat de gènere i dones.

Observatori de gènere
S'encarrega de fer estudis sobre les desigualtats entre dones i homes a Pineda de Mar, facilitant estadístiques i analitzant la seva evolució en el marc del Pla d'Igualtat del municipi.

Concursos

 • Concurs Literari Sara Llorens
  Bases: Convocatòria 2011 (XXIII edició)
  Lliurament de premis: 1 d'abril de 2011
 • Certamen de Poesia Josep Sabaté i Massa
  Bases: mes de març
  Lliurament de premis: mes de maig

Campanyes i programes

 • Dia Internacional de les Dones: 8 de març
 • Dia Internacional Contra la Violència Vers les Dones: 25 de novembre