Activitats

Cantata escolar

La cantata escolar de Pineda de Mar neix de la iniciativa de l’Escola Municipal de Música l’any 2004 per celebrar una jornada sobre la pau cantant tots els nens de primària l’Oda a l’Alegria (amb text adaptat). Arran d’aquesta primera experiència, i amb els mestres de música de les escoles de primària al capdavant, cada any es celebra una cantata escolar amb la participació de tots els alumnes de primària i d’educació especial de Pineda de Mar (1.200 alumnes). Això és possible gràcies a la capacitat del pavelló i al número d’alumnes (amb més alumnes tampoc seria possible celebrar-ho).

Les cançons i el text de la cantata són preparats pels mestres de música de les diferents escoles i cada escola ho treballa al llarg del curs per després poder fer la cantata comuna.

Objectius:

  • Treballar un projecte comú amb tots els alumnes de primària de Pineda de Mar.
  • Fer un treball en comú entre els mestres de música de les diferents escoles de Pineda.
  • Visualitzar la pertinença a un mateix col·lectiu (poble de Pineda) i el sentiment de pertinença a una escola, diferenciada de les altres.
  • Treballar la música a l’escola com a forma d’expressió artística que possibilita un projecte comú.

 Patis oberts

El projecte de Patis Oberts representa l’obertura dels patis de les escoles de primària pública els caps de setmana i els dies de cada dia dels mesos de juliol i agost. Un agent cívic obre i tanca els patis i realitza una roda contínua de vigilància pels patis per observar el normal desenvolupament de l’activitat que s’hi realitza.

L’obertura d’aquests espais a la ciutadania per temps d’oci permet ofertar pistes esportives a grups de nois/noies els caps de setmana on poder anar a jugar; permet oferir espais per barris i també representa una oferta d’espais més delimitats on les famílies poden gaudir amb els seus fills (aprendre anar en bicicleta, espais de joc...).

Podeu consultar el calendari de funcionament de l'activitat aquí.

 

 

AdjuntMida
Cantada escolar 2017.jpg453.74 KB