Policia de proximitat

Policia de barri. La policia de proximitat

La policia de barri de Pineda de Mar és un servei que té per objectiu fomentar el tracte personalitzat i la proximitat amb la ciutadania i ajudar a millorar la qualitat de vida dels veïns. Els policies de barri estan assignats a una zona en particular i presten el seu servei patrullant a peu, visitant comerços, col•legis, associacions i entitats per conèixer tot allò que està passant i les opinions dels ciutadans.

La figura del policia de barri es situa a peu de carrer i recull i deriva a les diferents àrees de l’Ajuntament les possibles qüestions relacionades amb la seguretat, la via pública i el civisme que els ciutadans li plantegen. També realitza campanyes de control d’anomalies a la via pública (danys a mobiliari urbà, senyalització, voreres).

Podeu contactar amb la Policia de Barri trucant al 93 762 96 00 o bé mitjançant el correu electrònic policiaproximitat@pinedademar.cat.


Funcions dels agents de barri

  • Patrullatge a peu

El servei de policia de barri es fonamenta en el patrullatge a peu, que permet tenir més a prop aquest servei, fer-lo més accessible.

  • Contacte amb el ciutadà

El policia de barri té com a funció el contacte directe i personalitzat amb el ciutadà per poder conèixer els temes que interessen i afecten la ciutat.

  • Detecció d’anomalies

En el seu servei diari, el policia de barri detecta aquelles anomalies de senyalització, de mobiliari urbà, etc. convertint-se en un element de millora contínua del sector de treball assignat.

  • Contacte amb els altres departaments municipals
  • La detecció d’anomalies permet que el policia de barri trameti als departaments municipals corresponents, mitjançant els recursos administratius de la policia local, aquestes incidències, possibilitant una més ràpida reparació i optimitzant els recursos municipals.

Horaris dels agents
Aquest servei està pensat per donar cobertura a aquells horaris en què hi ha més vida als carrers de la ciutat. Així, és evident que els horaris (en torn partit matí i tarda) miraran d’ajustar-se a aquest criteri però amb la limitació de la jornada laboral dels agents i en horari de dilluns a divendres.

Entrevistes amb els ciutadans
Els agents de la policia de barri tenen com a funció bàsica reunir-se periòdicament amb els representants de les diferents associacions de veïns, d’entitats diverses, de centres escolars, religiosos, etc., així com amb els comerciants, als quals han de visitar de forma espontània.

 

AdjuntMida
Díptic de la Policia de Barri de Pineda de Mar650.61 KB