Muntanya

Solen ser itineraris pels amants de la muntanya i de les caminades pel mig del bosc. Alguns son fàcils de fer, però d'altres requereixen calçat i equip adequats i una certa experiència per senders no senyalitzats.

Ruta 1: Ermita de Gràcia - Turó de la Guàrdia

Circuit de fàcil recorregut que ens permet disfrutar de bones vistes panoràmiques sobre els termes municipals de Pineda de Mar i Santa Susanna.

Ruta 2: El Montpalau - La Font Fresca - El Torrent d’Anavall - El Camí dels Morts

Interessant recorregut pels baguenys del turó de Montpalau i del de Can Carreras.

Ruta 3: Camí dels Matxos - Les Costes Hortsavinyà - Les carboneres - riera de Pineda

Aquesta ruta, fa un circuit que envolta tota la part alta de la riera de Pineda, des del seu naixement als vessants del puig d’Hortsavinyà, fins al Pla de Cal Capità. Pels aficionats a l’excursionisme és un trajecte preciós, que es pot fer encara, en bona part, a través de corriols, que són el tipus de camí preferit pels muntanyencs, i que cada vegada costa més de trobar.

Ruta 4: Sot de l’Aram - Serra del Rupit

Meravellós circuit, de gran varietat paisatgista. Combina la vegetació de ribera pròpia dels canals, amb el bosc Mediterrani que senyoreja la serra, i els camins arran d’aigua de la primera part del recorregut, amb els corriols de carena de la part final.

Ruta 5: Suro del Llop - Vallmanya

Ruta fàcil quasi bé tota a través de pistes que travessen el bosc mediterrani del Montnegre, només a la part central del recorregut hi ha un tram de corriol, és el camí del Suro del Llop.

Ruta 6: Sant Pere de Riu - Feixa del Gram - Terra Roja

Bonic recorregut. Primer pels baguenys i després per la carena de Terra Roja. És el clàssic camí de bosc, que té poques vistes panoràmiques però que permet disfrutar de la natura.

Ruta 7: Rectoria Vella - Sant Jaume - Can Cassola - Camí dels Rials

Aquest no és un recorregut de muntanya. És una passejada pel mig dels camps de cultiu de Pineda. Caminarem pels antics veïnats de Camós i de Manola, formats per masies agrícoles de gran productivitat, uns terrenys que ja es treballaven en temps dels romans

Ruta 8: Canal de la riera d'Hortsavinyà - Serra de l’Espinal - Camí dels Matxos

L’àmbit d’aquesta ruta, és bàsicament el mateix que l’itinerari número 3, però fet en direcció contrària, i canviant el Camí de les Costes per la Serra de l’Espinal. És curiós, però els excursionistes sabem prou bé, que un mateix camí fet en direcció contrària, és un camí ben diferent.

Ruta 9: Circuit del Turó de Montpalau

Aquest itinerari, és el trajecte més curt de tots els que hem recollit a la guia. Però hi ha una cosa que el fa especial, trepitgem tota l’estona la muntanya de Montpalau, la més emblemàtica, sens dubte, de totes les que envolten Pineda.